Uspešno smo zaključili tridnevno prireditev Čebelji praznik, ki je potekala pred čebelarskim domom. Na prireditvi smo predstavili čebelarsko opremo in življenje čebel ter posebej poudarili pomen ohranjanja čiste narave. Obiskovalci so si z velikim zanimanjem ogledali našo bogato čebelarsko zbirko.
 
Obiskali so nas učenci osnovnih šol Anton Žnideršič, Dragotin Kette in Kuteževo. Na dogodek je prišlo veliko skupin otrok iz vrtcev, ki so bili navdušeni nad igrico močna čebela. Prireditve se je v treh dneh skupno udeležilo preko 350 otrok. Vsi predšolski otroci so dobili medene lizike, starejši pa medeno potico.
Z obiskom nas je počastil župan Občine Ilirska Bistrica Emil Rojc, ki si je ogledal čebelji paviljon, muzejsko zbirko in prostore čebelarskega doma.
 
Zahvalili bi se vsem čebelarjem, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji prireditve, Občini Ilirska Bistrica in Visit Ilirska Bistrica za sodelovanje in podporo, Tv Galeja za promocijo ter vsem ostalim, ki so kakorkoli pripomogli k uspešni izpeljavi Čebeljega praznika. Po koncu prireditve smo čebelji paviljon uspešno vrnili Čebelarski zvezi Slovenije na Lukovici.